5 razlogov, zakaj je pomembno dobro poskrbeti za svojo tetovažo

Zagotovo se še spomniš vznemirjenja, ko si na svoji koži občudoval/a sveže ustvarjen tattoo in verjetno ti je v mislih ostalo vsaj nekaterih nasvetov, ki ti jih je takrat tvoj tattoo mojster podal. Običajno na začetku svojemu tattooju še namenjamo zadostno skrb in ga negujemo, sčasoma pa nego postavimo nekoliko na stranski tir. Toda če si želiš, da bo tvoj tattoo ohranjen in lep tudi čez 5, 10, 20 let, je redna skrb za tvojo kožo in tetovažo nujna. V nadaljevanju boš izvedel/a, zakaj je temu tako. Mi pa upamo in si želimo, da boš nasvet upošteval/a … Veš zakaj? Ker smo 100 %, da nam boš čez nekaj let hvaležen/na! 🙂

  1. S pravilno nego tattooja se izogneš okužbam

Ni samo nov tattoo tisti, pri katerem je potrebno paziti, da ne pride do okužbe. Seveda je nega novega tattooja ključna in ti polagamo na srce, da izbereš kakovostno mazilo, kot je Tattoo care, ter slediš napotkom svojega tetoverja. Vendar pa je dejstvo, da lahko do težave pride tudi kasneje, če ne upoštevaš nekaterih osnovnih smernic glede nege.

Tetovaža je lahko namreč idealna vstopna točka za bakterije in druge mikrobe, zato je zelo pomembno, da je tvoj tattoo vedno čist in suh, kožo pa pred razpokami in ranami zaščitiš z rednim nanosom mazila za tattooje.

  1. Z lahkoto lahko preprečiš, da tattoo ne zbledi

Dobro je vedeti, da so vse tetovaže izredno občutljive v primeru izpostavljanja soncu ali drugim virom ultravijolične (UV) svetlobe, saj lahko že v kratkem času pride do bledenja barv. Verjetno si ta pojav že opazil/a pri drugih, vendar nikakor ni potrebno, da se jim pridružiš. Pomembno je, da ob močnem soncu svoj tattoo prekriješ z oblačili, v veliko pomoč pa je tudi mazanje s sončno kremo, posebej ustvarjeno za zaščito tetovirane kože. Preizkusi Tattoo care Sun protection in se prepričaj sam/a.

  1. Za zmanjšanje otekline in vnetja

Neprijetni občutki se večinoma pojavijo, kadar si omisliš nov tattoo, in lahko trajajo tudi od 4 do 6 tednov. Oteklina in vnetje sta pogosta neželena učinka tetoviranja, ki ju lahko omiliš tako, da nekaj dni uporabljaš hladne obkladke, ki pomagajo zmanjšati oteklino. Izredno pomembno pa je, da svoj tattoo tudi redno vlažiš s primernim mazilom in ga ohranjaš čistega.

  1. Izogni se pokanju svoje kože

Ne moremo dovolj poudariti, kako pomembno je, da svojo tetovažo redno vlažiš. To ti bo pomagalo, da se tvoja koža ne izsuši in ne poka, kar bi povzročilo poškodbe tattooja in seveda bolečine. Priporočamo ti uporabo kakovostnega mazila, kot je Tattoo care, ki je hipoalergeno, prodre v globlje plasti kože in ne maši por.

  1. Prepreči nastanek brazgotin

Če se tvoja tetovaža ne zaceli pravilno, se lahko pojavijo brazgotine. S tega vidika je res pomembno, da si vzameš čas in celostno poskrbiš za svoj tattoo, saj tako zmanjšaš tveganje brazgotin. Tudi kasneje se lahko zaradi okužb ali poškodb suhe kože pojavijo težave, ki jih z lahkoto preprečiš s koraki, ki smo jih omenili v prejšnjih točkah.

Te zanima, zakaj je bolje izbrati mazilo?

Razlika med mazilom in kremo je predvsem v strukturi in deležu sestavin v njih. Mazila vsebujejo več olj, kreme pa običajno vsebujejo več vode, zato so manj mastne, a se tudi lažje sperejo in večinoma ščitijo le zunanjo plast kože. Posebnost mazil pa je ta, da poleg zaščite zunanjega dela kože prodre tudi v globlje plasti kože, kjer se nahaja tudi tvoj tattoo. Kožo zato učinkoviteje neguje od znotraj, hkrati pa ustvari zaščitno plast na zunanji plasti tvoje kože in tako poskrbi, da ostane navlažena dlje časa.

Naj bo tvoje telo tvoj tempelj in naj tvoja skrbno izbrana tetovaža ohranja intenziteto barv še vrsto let. Bližnjico do lepega videza tattooja ter do nahranjene in negovane kože ti omogočajo naši izdelki.

Update cookies preferences