Ali veš, kako pravilno poskrbeti za svoj tattoo poleti?

Poletje je čas, ko so tvoje čudovite kreacije na koži še bolj vidne in izpostavljene, hkrati pa je to kritično obdobje, ko moraš za svoje tattooje res dobro poskrbeti. V nadaljevanju izveš, na kaj vse je potrebno pomisliti. Priporočamo, da nega tattooja postane del tvoje vsakodnevne rutine, saj bo tako tvoja umetnina na koži vedno ostala lepa kot prvi dan.

 

Sonce lahko poškoduje tetovažo

Sončni UV žarki že sicer zlahka poškodujejo tvojo kožo, tetovirani predeli pa so toliko bolj občutljivi. Zaradi pretiranega izpostavljanja soncu lahko tattoo zbledi, lahko pa se razvije tudi alergija ali infekcija. Rešitve, kako vse to preprečiš, so enostavne. Prva je ta, da svoj tattoo pred neposredno sončno svetlobo zaščitiš z oblačili ali drugimi pokrivali. Seveda pa to ni vedno mogoče, zato naj bo v poletnih mesecih tvoja zvesta spremljevalka kakovostna krema za sončenje z visokim zaščitnim faktorjem nad 30 ter z zaščito tako pred UVA kot UVB žarki.

Dodaten bonus je, če je krema izdelana posebej za tattooje, tako kot naša TATTOO CARE Sun Protection.

Zakaj?

Ker na ta način ne poskrbiš le za ustrezno zaščito svojega tattooja, ampak zaradi kakovostnih sestavin naravnega izvora svojo kožo tudi navlažiš in nahraniš

Navlaži svojo kožo znotraj in zunaj

Ravno zagotavljanje ustrezne navlaženosti tetovirane kože je še eden od ključnih nasvetov, ki jih je potrebno upoštevati ob poletni vročini. Najboljše je, da ob vročih dneh s pitjem dovolj tekočine poskrbiš za svojo hidracijo od znotraj, kar bo blagodejno vplivalo ne le na kožo, ampak na tvoje celotno telo. Drugi pomemben korak pa je, da zjutraj in zvečer ter po potrebi tudi čez dan s primernim mazilom navlažiš in nahraniš svojo kožo, ki jo krasi tattoo. Priporočamo ti, da preizkusiš naše originalno in prvo slovensko mazilo za zaščito in nego tattoojev TATTOO CARE Classic, če pa želiš še prijetno dišati, izberi TATTOO CARE Black Rose. Obe mazili sta ustvarjeni po lekarniški recepturi in vsebujeta kakovostne negovalne sestavine, ki kožo globinsko navlažijo, vrnejo lesk tvojemu tattooju in pomagajo ohranjati intenzivnost barv.

Kako poskrbeti za zaščito, če si poleti omisliš nov tattoo?

Poletna sproščenost te včasih premami, da se odločiš za nekaj novega in na svojo kožo vtisneš nov spomin. Poletje sicer ni idealen čas za ustvarjanje novih tattoojev ravno zaradi sonca in morja, če pa se zanj že odločiš, je dobro slediti naslednjim nasvetom.

Sonce in nov tatu – velik NE!

Sveže tetovaže je treba obravnavati kot odprte rane in če jih predolgo pustiš na neposredni sončni svetlobi, se koža okoli njih ne more ustrezno zaceliti. Začne se lahko luščiti, pokati in nastanejo celo mehurji. Najboljša stvar, ki jo lahko narediš, da preprečiš vse te neželene učinke, je ta, da svež tattoo dosledno pokrivaš in ga tako zaščitiš pred škodljivimi žarki.

Z novim tattoojem za nekaj časa izpusti kopanje

Zelo priporočljivo je, da se vsaj dva tedna izogibaš kopanju v morju, saj lahko voda upočasni proces celjenja in povzroči okužbo. Še posebej ti odsvetujemo namakanje v bazenih, saj so klorirani in vsebujejo številne druge močne kemikalije, ki lahko povzročijo bolečine, oteklino, luščenje kože in celo brazgotine.

S pravo nego do lepega videza tattooja in zdrave kože

Zadnji in zelo dragocen nasvet pa je, da že takoj od prvega dne tetoviranja poskrbiš za ustrezno vlaženje s profesionalno nego, kot ti jo lahko zagotovijo mazila TATTOO CARE.

Vse izdelke in pakete najdeš TUKAJ.

Update cookies preferences