SPLOŠNE PRAVICE IN OBVEZNOSTI

Dobrodošli na spletni strani www.tattoocare.si. Ponujamo Vam svoje storitve skladno z zakonodajo, Splošnimi pogoji poslovanja in pogoji za uporabo spletne strani, določenimi v tem besedilu.

S spletno stranjo www.tattoocare.si (v nadaljevanju kot »spletna stran«) upravlja: Makra kozmetika d.o.o. Kolodvorska cesta 2, 4000 Kranj (v nadaljevanju »Trgovec«).

Trgovec si kot lastnik spletne strani www.tattoocare.si pridržuje pravico, da kadarkoli brez vnaprejšnjega obvestila spremeni to stran in njene Splošne pogoje poslovanja v skladu z veljavno zakonodajo ter poslovno politiko. Spremembe splošnih pogojev stopijo v veljavo z dnem objave na spletni strani.

 

OSEBNA IZKAZNICA PODJETJA

Naziv: MAKRA KOZMETIKA, proizvodnja in prodaja d.o.o.
Skrajšan naziv: Makra kozmetika d.o.o.
Sedež: Kranj
Naslov: Kolodvorska cesta 2, Kranj, 4000 Kranj
E-pošta: info@tattoocare.si
Telefon: +386 31 752 232
Identifikacijska št. za DDV: SI51855020
Matična številka: 8537704000
Davčna številka: 51855020
SRG: AJPES, izpostava Kranj
Banke in poslovni računi:
SKB d.d., Ljubljana:
IBAN SI56 0313 8100 1021 554
Makra kozmetika d.o.o. je zavezanka za plačilo DDV-ja.

 

NAROČILO IN SKLENITEV POGODBE

Kupoprodajna pogodba med Trgovcem in kupcem je na spletni strani www.tattoocare.si sklenjena v trenutku, ko kupec opravi naročilo preko spletne trgovine, Trgovec pa nato kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila (z naslovom: Tattoo Care naročilo s številko naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za Trgovca kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče dokler je naročilo v obdelavi.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku Tattoo Care spletne spletne www.tattoocare.si, 2 leti od opravljenega nakupa izključno za namene dokazovanja izvedbe nakupa.

Nakup za pravne osebe

Postopek nakupa za pravne osebe je popolnoma enak kot nakup za fizične osebe, kakor so enaki tudi pogoji poslovanja. Razlika je v tem, da se ob vnašanju podatkov za dostavo izbere polje »Naziv podjetja« in se izpolnijo podatki (ime podjetja in davčna številka). Za pravne osebe ne velja 14 dnevni odstop od pogodbe.

 

NAČINI PLAČILA

Spletna stran www.tattoocare.si omogoča naslednje načine plačila:

 • Plačilo po povzetju (plačilo z gotovino ali kartico v trenutku prevzema izdelka).
 • Po predračunu (UPN nalog) na račun podjetja.
 • S Paypal na račun podjetja.
 • S plačilno oziroma kreditno kartico (Activa, Mastercard, Maestro, Visa, Visa Electron in American Express).

Izdaja računa

Trgovec po dostavi in plačilu naročenih artiklov kupcu pošlje tudi račun na e-naslov kupca. Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Račun je skupaj s paketom poslan tudi na naslov kupca.

 

DOSTAVA

ČAS DOSTAVE

Rok za dostavo izdelkov na naslov v Sloveniji znaša 1-3 delovnih dni. Večino naročil odpremimo že v istem dnevu, zato jih lahko prejmete že naslednji dan. V primeru dostave na naslov v tujini, se rok za dostavo podaljša skladno z roki pogodbenih partnerjev za dostavo pošiljk in znaša v povprečju od 5-10 dni.

STROŠEK DOSTAVE

Strošek dostave plača kupec. Za dostavo na naslov v Sloveniji strošek dostave znaša 3,00 EUR z vključenim DDV-jem. Strošek dostave na naslov izven Slovenije je odvisen od države dostave. Pravilen strošek dostave se bo izpisal pred zaključkom nakupa po vpisu podatkov za dostavo. Pri promocijskih akcijah za brezplačno dostavo vedno bodite pozorni na datum veljavnost akcije, ki bo posebej označen.

DOSTAVA PAKETA

Naša pogodbena partnerja za dostavo pošiljk sta trenutno podjetji Pošta Slovenije in GLS. Pridržujemo si pravico do izbire druge dostavne službe v primeru, da bi s tem naročilo lahko izpolnili učinkoviteje.

TEŽAVE Z DOSTAVO?

Za dostavo pošiljke v brezhibnem stanju je odgovorno podjetje, ki je paket dostavilo. V primeru, da je pošiljka med transportom fizično poškodovana, uničena ali pride do izgube pošiljke, manjka vsebine ali pošiljka kaže znake odprtja, mora kupec sprožiti postopek reklamacije dostave pri podjetju, ki je izvršilo dostavo. Za pomoč se vedno lahko obrnete tudi na nas.

O natančnem času dostave nas lahko vedno povprašate preko elektronske pošte info@tattoocare.si

ODSTOP OD POGODBE IN UČINKI ODSTOPA

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Potrošnik izpolni »Obrazec za odstop od pogodbe na daljavo« ter ga odda na info@tattoocare.si ali po pošti na naslov Prodaja in storitve Makra kozmetika d.o.o., Kocjanova ulica 6, 4000 Kranj. Obrazec najdete tukaj. (vstavi povezavo do obrazca za odstop od pogodbe)
Štirinajst dnevni rok za obvestilo začne teči naslednji dan od dneva prevzema artiklov.

Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila Trgovcu vrniti blago. Kupec mora blago vrniti po pošti na naslov:

Makra kozmetika d.o.o.
Kolodvorska cesta 2
4000 Kranj

Kupec mora artikel vrniti prodajalcu nepoškodovan, v originalni, nepoškodovani embalaži in v nespremenjeni količini, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. V takem primeru kupec uveljavlja reklamacijski zahtevek.

Potrošnik mora ob vračilu blaga poslati tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Potrošnik mora blago vrniti v roku 14 dni od dneva oddanega sporočila o odstopu pogodbe. Trgovec se zavezuje da bo vračilo plačila opravil najkasneje v 14 dneh od prejema vrnjenega blaga.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bila koriščena promocijska koda ali koda za popust, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Na TRR uporabnika se vrne le vplačani znesek, uporabniku pa se obenem vrne promocijska koda v obliki nove kode. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon. Darilni boni se ne menjajo za denar.

Strošek vračila

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe je strošek vračila artiklov po pošti (ki se obračunava po ceniku dostavne službe).

 

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Prodajalec se zavezuje potrošniku izročiti blago v skladu s pogodbo in odgovarja za stvarne napake svoje izpolnitve.

Za stvarno napako gre:

 1. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za njeno normalno rabo ali za promet;
 2. če stvar nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana;
 3. če stvar nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane;
 4. če je prodajalec izročil stvar, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Kupec je dolžan prodajalca o napaki obvestiti ter natančneje opisati napako, prodajalcu pa omogočiti, da izdelek pregleda. Reklamacijski zahtevek je lahko zavrnjen, če kupec ni z izdelkom razpolagal kot je navedeno v navodilih uporabe izdelka. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

 

AVTORSKE PRAVICE

Vsa besedila, grafike, fotografije ali druge večpredstavnostne datoteke, ikone, zvočni in video zapisi, logotipi, slogani, trgovska poimenovanja in druge vsebine na spletni strani www.tattoocare.si, so last izključno Trgovca. Ne smete uporabljati, reproducirati, kopirati, spreminjati, prenašati, prikazovati, objavljati, prodajati, licencirati, javno izvajati, distribuirati ali komercialno izkoriščati katere koli vsebine ali kako drugače odsvojiti vsebine na način, v nasprotju s temi Splošnimi pogoji poslovanja in v nasprotju z zakonodajo, razen ob izrecnem pisnem soglasju Trgovca.

Zbiranje, urejanje in montaža vseh vsebin na tej spletni strani so izključna last Trgovca. Prepovedana je uporaba ali združevanje vsebin, ki na kakršenkoli način podcenjujejo ali diskreditirajo Trgovca in blagovna znamko Tattoo Care ali na kakršenkoli drugačen način, ki bi lahko povzročil zmedo ali kršitev vseh veljavnih zakonov ali predpisov.

 

CENE

Vse cene na spletni strani so v EUR in vključujejo DDV. Pridržujemo si pravico do sprememb cen, če ni drugače navedeno (primer akcij in posebnih popustov). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z navedenimi načini plačila in v skladu s temi Splošnimi pogoji. Navedene cene veljajo le za nakupe na spletni strani www.tattoocare.si in se lahko razlikujejo od cen na drugih prodajnih mestih. Vse cene na spletni strani so cene izdelkov in ne vsebujejo stroškov dostave.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je podatek o ceni napačen. V tem primeru ali v primeru, da se cena izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo Trgovec kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo.
Roki veljavnosti akcije, ki se med sabo lahko razlikujejo, so navedeni ob posamični akcijski ponudbi.

Koda za popust

Koda za popust oziroma promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu prek spletne strani www.tattoocare.si. Aktivno kodo najdete na naslovnih straneh oglasnih sporočil, v elektronskih sporočilih ali drugih medijih. Koda prinaša različne ugodnosti, od različnih daril do popustov. Vsakršna koda je vedno časovno omejena, izkoristiti pa se mora v omejenem določenem roku, sicer je neveljavna.

Uporaba kode za popust:

–          Izberite izdelke, ki jih želite kupiti in jih dajte v košarico.
–          Na zaključku blagajne v okence ”Koda kupona” vpišete kodo za popust in kliknete gumb ”Uporabi kupon”.
–          Za en nakup je možno uveljaviti le eno kodo za popust.

Ko vpišete kodo za popust se vrednost kode za popust avtomatsko odšteje od cene vašega naročila, ostane znesek, ki ga je potrebno še poravnati. Popusti se ne seštevajo.

 

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

Če ni drugače določeno v Splošnih pogojih, ki urejajo prodajo izdelkov in transakcije izvedene preko spletne strani, Trgovec ne daje nikakršnih implicitnih ali eksplicitnih zagotovil in garancije, da bodo vsebine na spletni strani www.tatttoocare.si brez odstopanj ali napak.

Kljub izjemnim naporom, da bi zagotovili najbolj ažurne in točne podatke, se lahko zgodi, da je kakšen podatek napačen. V tem primeru ali v primeru, da se posamičen podatek izdelka spremeni med obdelavo naročila, bo Trgovec kupcu omogočil odstop od nakupa, hkrati pa bo kupcu ponudil rešitev, ki bo v obojestransko zadovoljstvo. Trgovec ne prevzema odgovornosti za morebitno posredno ali neposredno škodo, ki bi lahko nastala zaradi uporabe te spletne strani brez soglasja uporabnika.

Upoštevajte, da lahko obstajajo določene naloge, ki jih Trgovec ne more sprejeti in jih lahko prekliče. Trgovec si pridržuje pravico, da po lastni presoji, zavrne ali prekliče vsako naročilo iz kateregakoli razloga. Nekateri dogodki lahko povzročijo težave pri vrstnem redu, zagotovitvi ustreznih količin, pravilnih informacij o cenah in izdelku ali težave v zvezi s plačilnimi sistemi, zato lahko zahtevamo dodatna preverjanja preden sprejmemo katerokoli naročilo.

Trgovec lahko brez predhodnega obvestila, takoj odpove pogodbo ali prekliče vse ali del svojih pravic in obveznosti iz teh Splošnih pogojev in takoj prekine dostop do spletne strani tako, da uporabniku prekliče geslo in identifikacijo računa, izdanega za uporabnika ali gosta in zavrne uporabo spletnega mesta www.tattoocare.si v celoti ali delno, če ugotovi poskus zlorabe ali poskus oškodovanja s strani uporabnika. Vsako prenehanje te pogodbe ne vpliva na pravice in obveznosti (vključno brez omejitev, tudi za plačilo obveznosti) strank, nastalih pred datumom odstopa oz. prekinitve pogodbe.

 

VARSTVO OSEBNIH PODATKOV IN POLITIKA ZASEBNOSTI

Splošno

Trgovec se zavezuje, da bo varoval zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine. Zbrane osebne podatke bo Trgovec uporabljal izključno za opravljanje storitev, ki jih ponuja. Trgovec spoštuje zaupnost osebnih podatkov in zasebnost uporabnikov spletne trgovine, zato bo storil vse potrebno, da jih zaščiti pred kakršnimikoli kršitvami in zlorabami. Osebni podatki uporabnikov so zato eno izmed področij, kateremu Trgovec posveča izredno skrb in pozornost, saj se zaveda občutljive narave tega področja.

Z vsemi pridobljenimi osebnimi podatki bo upravljavec spletnega mesta ravnal v skladu z državnimi in mednarodnimi predpisi, ter skladno z evropsko splošno Uredbo 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takšnih podatkov.

Varovanje podatkov

Trgovec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov, naročil ter plačil. Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika. Trgovec bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila in drugega kar je neposredno povezano z naročilom ter potrebno komunikacijo za zaključek naročila.

Uporaba osebnih podatkov

Trgovec bo izključno za potrebe poslovanja, obveščanja preko elektronske pošte in sklepanja pogodb na daljavo uporabljal sledeče osebne podatke:

 • ime in priimek;
 • naslove za dostavo;
 • podjetje oz. naziv pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • davčno številko pravne osebe (če je uporabnik pravna oseba);
 • naslov elektronske pošte (uporabniško ime);
 • geslo v šifrirani obliki;
 • kontaktno telefonsko številko;
 • državo bivanja;
 • druge podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce v spletni trgovini;

Za točnost podatkov, ki jih je vnesel uporabnik ne odgovarjamo. Vsi omenjeni podatki se hranijo na strežniku www.tattoocare.si 2 leti od dneva nakupa.

Izjava o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov

Trgovec je v skladu s predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, zavezan k varovanju osebnih podatkov uporabnikov njegove spletne trgovine. Trgovec ne bo pod nobenim pogojem brez izrecnega dovoljenja uporabnika posredoval osebnih oz. drugih podatkov uporabnika tretji osebi oz. ne bo omogočil tretji osebi, da vpogleda v osebne oz. druge podatke uporabnika, razen če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu, ali v dobri veri, da je tako ukrepanje potrebno za postopke pred sodišči ali drugimi državnimi organi ter za zaščito in uresničevanje zakonitih interesov Trgovca.

Izvajanje politike zasebnosti

Vse pri Trgovcu redno ali honorarno zaposlene osebe, ki imajo dostop do osebnih in drugih podatkov uporabnikov, so seznanjene z dolžnostjo varovanja osebnih in drugih podatkov in so dolžne upoštevati ta določila o varovanju zaupnosti osebnih podatkov in zasebnosti uporabnikov spletne trgovine. Dolžnost varovanja osebnih in drugih podatkov velja časovno neomejeno, tudi po prenehanju razmerja s Trgovcem.

Soglasje kupca s Splošnimi pogoji poslovanja

Z uporabo storitev na spletni strani www.tattoocare.si in z neposrednim klikom na okence »Strinjam se s pogoji poslovanja« pred nakupom, se uporabnik zavezuje, da prostovoljno, izrecno ter nedvoumno sprejema Splošne pogoje poslovanja in dovoljuje obdelavo svojih osebnih podatkov izključno za potrebe tega naročila, skladno s Splošnimi pogoji ter s predpisi s področja varstva potrošnikov (zajeta tudi evropska Splošna uredba o varstvu podatkov 2016/679) in mednarodnih kodeksov za spletno in elektronsko poslovanje.

Soglasje kupca z uporabo njegovih osebnih podatkov v namene trženja in marketinga

Kupec z registracijo in/ali z oddajo naročila na spletni strani izrecno soglaša, da lahko Trgovec pridobljene osebne podatke (ime in priimek, naslov prebivališča, elektronski naslov in morebitne druge podatke, ki jih ponudniku za namene izpolnitve pogodbe – naročila posreduje kupec), razen za namene pogajanj za sklenitev pogodbe ali za izpolnitev pogodbe – naročila, uporabi tudi za namene neposrednega trženja prek vseh oglaševalskih kanalov, ki jih uporablja Trgovec ter za potrebe z neposrednim trženjem povezane statistične in tržne analize, marketinško profiliranje in segmentacijo.

Vsak kupec mora soglasje za izvajanje neposrednega trženja prek elektronske pošte ponudniku izrecno podati soglasje tudi ob registraciji in/ali oddaji naročila na spletni strani z označitvijo »Prijavite me na novice«. V nasprotnem primeru neposrednega trženja prek elektronske pošte kupec ne bo deležen s tem pa tudi ne bo predhodno obveščen o spletnih akcijah ponudnika in drugih relevantnih vsebinah.

Vsak kupec lahko soglasje za obdelavo osebnih podatkov (dano bodisi preko spleta bodisi preko drugega prodajnega kanala) kadarkoli prekliče z obvestilom po e-pošti: info@tattoocare.si. ali s klikom na odjavni ukaz znotraj vsakega marketinškega sporočila.

Ponudnik bo kupčevo željo upošteval in najkasneje v 15 dneh dosledno uredil preklic soglasja za namen neposrednega trženja prek dotičnega oziroma vseh oglaševalskih kanalov ter o tem v nadaljnjih petih dneh obvestil kupca. Pri tem kupec ne trpi nobenih stroškov.

 

PIŠKOTKI

Podlaga za obvestilo o piškotkih je spremenjen Zakon o elektronskih komunikacijah (Uradni list št. 109/2012; ZEKom-1), ki je začel veljati v začetku leta 2013 in je prinesel nova pravila glede uporabe piškotkov in podobnih tehnologij za shranjevanje informacij ali dostop do informacij, shranjenih na računalniku ali mobilni napravi uporabnika. Trgovec vsakemu uporabniku ob začetku vsakokratne uporabe spletne trgovine dodeli piškotek za identifikacijo, spremljanje nakupovalne košarice in zagotavljanje sledljivosti (t.i. “cookie”), ki se v pomnilniku strežnika shranjuje le za čas trajanja obiska spletne trgovine in se izbriše po eni uri neaktivnosti.

Kaj so piškotki in zakaj jih spletna stran potrebuje

Piškotek je majhna tekstovna datoteka, ki se prenese na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletne strani in običajno vsebuje:

 • Ime strežnika, s katerega je bil poslan piškotek
 • Življenjsko dobo piškotka
 • Vrednost – navadno naključno generirano edinstveno število

Sam piškotek ne vsebuje ali zbira informacij. Če pa ga prebere strežnik skupaj s spletnim brskalnikom, je to lahko spletnemu mestu v pomoč pri izvajanju uporabniku prijaznejših storitev – na primer tako, da se spomni prejšnjih nakupov ali podatkov o uporabnikovem računu. Samo strežnik, ki je poslal piškotek, lahko prebere in uporablja ta piškotek. Na spletnem mestu, vrednem zaupanja, lahko tako piškotki obogatijo izkušnjo uporabnika.

Katere piškotke uporabljamo na strani in zakaj

Na spletni strani uporabljamo izključno piškotke, ki so dovoljeni v skladu z zakonom ZEKom-1. Uporabljeni so le piškotki, ki so nujno potrebni za delovanje te spletne strani. Za beleženje statistike obiskanosti strani, uporabljamo sistem, ki zapiše le sejni piškotek in ne sledi vašemu nadaljnjemu vedenju na spletni strani oziroma v povezavi z drugimi stranmi. Z nadaljnjo uporabo te spletne strani in potrditve strinjanja s piškotki, se strinjate z rabo v nadaljevanju opisanih piškotkov.

Seznam piškotkov, ki jih zbira spletna trgovina:

ime piškota Opis piškotov
CART Upravljanje s košarico
CATEGORY_INFO Upravljanje s prodajnimi skupinami
COMPARE Primerjava izdelkov
CURRENCY Nastavitve spletne strani
CUSTOMER Identifikacija uporabnika
CUSTOMER_AUTH Identifikacija uporabnika
CUSTOMER_INFO Identifikacija uporabnika
CUSTOMER_SEGMENT_IDS Identifikacija uporabnika
EXTERNAL_NO_CACHE Nastavitve spletne strani
FRONTEND Identifikacija uporabnika
GUEST-VIEW Nastavitve spletne strani
LAST_CATEGORY Upravljanje s prodajnimi skupinami
LAST_PRODUCT Upravljanje z izdelki
NEWMESSAGE Napredna uporabniška izkušnja
NO_CACHE Nastavitve spletne strani
PERSISTENT_SHOPPING_CART Upravljanje s košarico
POLL Upravljanje z anketami
POLLN Upravljanje z anketami
RECENTLYCOMPARED Primerjava izdelkov
STF Napredna uporabniška izkušnja
STORE Nastavitve spletne strani
USER_ALLOWED_SAVE_COOKIE Nastavitve spletne strani
VIEWED_PRODUCT_IDS Upravljanje z izdelki
WISHLIST Upravljanje seznama želja
WISHLIST_CNT Upravljanje seznama želja
__utma Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics
__utmb Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics
__utmc Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics
__utmz Statistika ogledov spletne strani – Google Analytics

 

PRAVICE UPORABNIKOV V ZVEZI Z VARSTVOM OSEBNIH PODATKOV


Pravica do dostopanja do informacij

Uporabniku spletne strani www.tattoocare.si, Trgovec skladno z zakonodajo brezplačno omogoča pravico do pridobitve informacij o morebitni obdelavi njegovih osebnih podatkov in pravico do dostopa le-teh ter kopijo na njegovo pisno zahtevo.

Pravica do popravka

Uporabniku, na katerega se nanašajo osebni podatki, Trgovec ob upoštevanju namena obdelave omogoča, da se dopolni ali popravi netočne osebne podatke v zvezi z njim.

Pravica do izbrisa

Trgovec se zavezuje omogočiti izbris in pozabo osebnih podatkov uporabnikov. Zahteva mora biti naslovljena s predlogom za izbris osebnih podatkov.

Pravica do prenosljivosti osebnih podatkov

Trgovec na izrecno pisno zahtevo uporabnika, omogoča prenos njegovih osebnih podatkov drugam, če je to tehnično mogoče in komplementarno s programsko opremo Trgovca.

Pravica do omejitve obdelave

Trgovec se zavezuje kupcu, na katerega se nanašajo osebni podatki, pravico do zahtevka o omejitvi obdelave, kadar velja eden izmed primerov skladno z evropsko splošno Uredbo 2016/679.

Pravica do ugovora

Trgovec priznava pravico do ugovora kupcu, na katerega se nanašajo osebni podatki in ima na podlagi razlogov, povezanih z njegovim posebnim položajem pravico, da kadar koli ugovarja obdelavi osebnih podatkov v zvezi z njim, ki temelji na točki (e) ali (f) člena 6(1) evropske splošne Uredbe 2016/679.

Obrazec za uveljavitev teh pravic lahko najdete tukaj. (tu je potrebno vstaviti neko povezavo, ki bo vodila do obrazca za uveljavitev teh pravic… – do obrazca)

PRIVOLITEV IN VARSTVO OTROK

Trgovec v spletni trgovini ne sprejema naročil od nekoga, za katerega ve ali sumi na podlagi ustreznih indicev, da je otrok mlajši od 16 let, ne da bi za to imel izrecno dovoljenje njegovih staršev ali zakonitih skrbnikov. Trgovec v spletni trgovini ne ponuja prostega dostopa do izdelkov ali storitev, ki so škodljive za otroke.

Če je otrok mlajši od 16 let je taka obdelava zakonita le, če in kolikor tako privolitev da ali odobri starš ali skrbnik, zato si Trgovec v primerih iz prvega odstavka pridržuje pravico zahtevati dodatna dokazila in pojasnila s strani kupca o privolitvi zakonitega skrbnika oz. dodatna dokazila, da je kupec starejši od 16 let. V primeru neizpolnitve teh zahtev si Trgovec pridržuje pravico do preklica naročila in ne sklenitve prodajne pogodbe.

Trgovec brez izrecnega dovoljenja staršev ali skrbnikov ne bo sprejemal kakršnihkoli osebnih podatkov, ki zadevajo otroke, prav tako ne bo izdajal podatkov, sprejetih od otrok, tretjim osebam, razen staršem oziroma skrbnikom.

Vsaka komunikacija, namenjena otrokom, bo primerna njihovi starosti in ne bo izkoriščala zaupljivosti otrok, pomanjkanja izkušenj ali občutka lojalnosti.

 

REŠEVANJE SPOROV

Pritožbe

Trgovec spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb. Trgovec ima vzpostavljen učinkovit sistem obravnavanja pritožb in ima določeno osebo, s katero se v primeru težav uporabnik (kupec) lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Uporabnik (kupec) se v primeru težav lahko po pomoč obrne na tel. št.: +386 31 752 232. Pritožbo lahko uporabnik (kupec) odda na elektronski poštni naslov info@tattoocare.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Trgovec bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo in sporočil uporabniku (kupcu), kako dolgo jo bo obravnaval ter ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Trgovec si bo prizadeval po svojih najboljših močeh morebitne spore rešiti sporazumno. Če sporazumna rešitev spora ne bo dosežena, je za reševanje vseh sporov med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) izključno krajevno pristojno stvarno pristojno sodišče v Ljubljani. Trgovec in uporabnik (kupec) kot udeleženca v elektronskem poslovanju medsebojno priznavata veljavnost elektronskih sporočil na sodišču.

Pravna podlaga

Za te Splošne pogoje poslovanja in za vse spore med Trgovcem in uporabnikom (kupcem) velja in se uporablja slovensko materialno in procesno pravo, pri čemer se ne uporabljajo pravila mednarodnega zasebnega prava, ki bi odkazovala na uporabo kateregakoli drugega prava.

Za vsa razmerja ter za pravice in obveznosti, ki niso urejene s temi Splošnimi pogoji poslovanja, se smiselno uporabljajo določila Obligacijskega zakonika, Zakona o elektronskem poslovanju na trgu, Zakona o varstvu osebnih podatkov in Zakona o varstvu potrošnikov.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Skladno z zakonskimi normativi Trgovec ne priznava nikakršnega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Trgovec, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju RS, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo na platformo za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je na voljo potrošnikom na spodnji povezavi:

https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/index.cfm?event=main.home2.show&lng=SL

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

Splošni pogoji začnejo veljati z dnem zadnje spremembe, ki je bila narejena 6.3.2018.

 

Vaš Tattoo Care.
Take care!