Moja zgodba

Tattoo Care je registrirana blagovna znamka družinskega podjetja Makra kozmetika. Ustanovljena je bila leta 2016 z namenom uporabnikom ponuditi najbolj kakovostne izdelke za zaščito in nego tetoviranega dela kože. Na podlagi skoraj 30-letnih izkušenj s področja razvoja in proizvodnje izdelkov za zaščito in nego kože ter s pomočjo priznanih strokovnjakov s področja farmacije smo ustvarili linijo izdelkov ravno za ta namen. Poimenovali smo jo Tattoo Care.

Mazila za zaščito in nego Tattoo Care so kakovostni in visoko učinkoviti izdelki, izdelani posebej za tetovirano kožo. Narejeni so po lekarniški recepturi iz izbranih naravnih sestavin, ki koži aktivno pomagajo pri procesih obnove ter posledično pripomorejo k ohranjanju intenzivnosti barv tattooja.

Zakaj mazila Tatto Care izstopajo?

Večina obstoječih izdelkov za zaščito in nego tetovaž na trgu je na voljo v obliki kreme, losjona ali masla, ki pa lahko zagotovijo le osnovno zaščito vrhnjega sloja kože. Pri procesu tetoviranja pa sta najbolj pomembni ravno zaščita in nega notranjega sloja kože, kjer se nahaja tattoo in kjer se koža najbolj poškoduje. Zato je zelo pomembno izbrati izdelke, ki imajo poleg zaščite vrhnjega sloja kože tudi sposobnost globinskega delovanja in ti tako ponudijo celovito zaščito. Zato z izbiro katerega koli mazila Tattoo Care ne moreš zgrešiti. V primerjavi z običajnimi izdelki izkusiš tudi druge prednosti, kot so daljša in bolj obstojna zaščita, zaščita zunanje plasti kože in globinsko delovanje, vodoodpornost, poleg tega pa bo tvoja koža vsrkala tudi več hranilnih/negovalnih sestavin in vitaminov.

MAKRA KOZMETIKA

Podjetje Makra kozmetika je bilo ustanovljeno leta 1993 v Kranju, kjer je tudi danes sedež podjetja. Smo družinsko podjetje, ki že skoraj 30 let deluje na področju proizvodnje inovativnih in visokokakovostnih izdelkov za nego kože.

Vsi naši izdelki so proizvedeni v našem lastnem proizvodnem obratu v Kranju. Pri proizvodnji uporabljamo samo najboljše naravne sestavine, ki jih pridobivamo pri najbolj priznanih dobaviteljih surovih materialov v Evropski uniji.

Kakovost naših izdelkov so prepoznala tudi večja mednarodna podjetja s področja proizvodnje izdelkov za nego kože, s katerimi imamo vzpostavljene dolgoletne partnerske odnose.

 

MOJA ZGODBA

Moje ime je Jasna in sem ustanoviteljica znamke Tattoo Care. Razlogi, zakaj sem se zaljubila v tattooje, segajo v moja 20. leta, ko so mi postavili diagnozo skolioza hrbtenice. Moja hrbtenica je bila ukrivljena (v obliki črke S) in zaradi težav, ki jih skolioza povzroča, sem se težkega srca odločila za nevarno operacijo hrbtenice. Namen je bil, da operacija reši moje težave, vendar je zaradi zahtevnosti obstajala tudi možnost, da ostanem paralizirana. Na mojo neizmerno srečo in veselje je šlo pri operaciji vse v redu. Edini posledici sta bili delna gibalna nezmožnost ter grda brazgotina po vsej dolžini hrbta. Brazgotina me je zelo motila in ni bila lepa na pogled. To me je pripeljalo do ideje, da bi jo lahko prekrila s tattoojem, saj sem se že od nekdaj navduševala nad njimi. Ni minilo dolgo in že sem imela na hrbtu tattoo, ki se je raztezal skoraj čez celotno dolžino.

Kot vsak, ki se prvič sreča s tattooji, nisem veliko vedela o njegovi negi. Najprej sem poskusila z enim, potem drugim in še tretjim izdelkom, ki so ga priporočali za nego tattoojev, vendar rezultati niso bili dobri. Na koncu sem kupila in preizkusila že skoraj vse negovalne izdelke za tattooje, ki sem jih lahko našla (vseh skupaj je bilo 11), ampak pekoč občutek ni prenehal. Ob tem tudi nisem imela občutka, da je moj tattoo dovolj navlažen.

Če bi se odločala samo po tej izkušnji, bi bil to zagotovo moj zadnji tattoo, saj se mi ni zdelo vredno ponovno iti skozi vse to. Slabe izkušnje so me spodbudile k razmišljanju, kaj vse manjka obstoječim izdelkom in kako bi jaz naredila svoj izdelek, ki bi bil bolj učinkovit in bi nudil celovito nego. Na srečo prihajam iz družine, kjer se že vrsto let ukvarjamo ravno z razvojem in proizvodnjo izdelkov za nego kože, tako da sem imela na dosegu roke vse, kar sem potrebovala. S pomočjo družine in v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki s področja farmacije smo razvili najbolj kakovostna in učinkovita mazila za zaščito in nego tattoojev Tattoo Care.

Če sem pred razvojem Tattoo Care mazil razmišljala, da je to moj zadnji tattoo, sem po tem čisto spremenila svoje mnenje. Moje navdušenje nad tattooji se je vrnilo in se odrazilo v tem, da imam trenutno 6 tattoojev, od katerih je eden kot odprta knjiga in je zato vsako leto večji 😊