FAQ – Pogosta vprašanja in odgovori

Kakšna je razlika med mazilom Classic in mazilom Black Rose?

Razlika med mazilom Classic in Black Rose je v tem, da Black Rose čudovito diši (vsebuje nežen vonj Aloe Vere), Classic pa je brez dodanih dišav. Učinkovitost mazila je enaka.

Da. Takoj prvi dan, ko pridete iz tattoo salona. Mazilo je narejeno v sodelovanju z magistri farmacije in profesionalnimi tattoo artisti in je bilo razvito z namenom, da se ga prične uporabljati takoj po tetoviranju. Sestavine v mazilu pospešijo obnovo kože, jo pomirijo in zmanjšajo rdečico. Preden prvič nanesete mazilo na svežo tetovažo, tetovažo nežno sperite z mlačno vodo (brez uporabe mila ali gelov za tuširanje). Posušite jo na zraku ali pa nežno osušite s papirnato brisačko. S čistimi rokami nanesite tanek sloj mazila Tattoo Care in ta postopek ponovite vsaj 3 krat na dan.

Seveda. Mazilo je namenjeno negi in zaščiti tako tattoo-ja kot suhe in razdražene kože. Mazilo vsebuje sestavine, ki blagodejno vplivajo na kožo, obenem pa tattoo ščitijo, da ne zbledi. Globinsko navlaži kožo in ohranja živahnost barv. 

Vse je odvisno kakšno kožo ima posameznik. Vsekakor pa prvih 14 dni tetovažo umivajte dvakrat dnevno (zjutraj in zvečer ali po fizičnih aktivnostih). Nanašajte tanek sloj mazila večkrat dnevno po potrebi. Tetovaža mora biti vedno navlažena saj drugače lahko nastanejo kraste in barva na teh delih zbledi. Na tetovažo nanašajte samo mazilo Tattoo Care. Ne mešajte s kakšnimi drugimi kremami ali mazili. Tretji in četrti teden nanesite mazilo samo še nekajkrat na dan, da ohranjate živahnost barv in preprečite bledenje.

Po 3-7 dneh se tetovaža začne luščit. Vendar, če boste redno mazali z mazilom Tattoo Care, lahko ta proces omilite za vsaj 80%. V nobenem primeru ne praskajte in ne odstranjujte odmrle kože! Če je srbenje nevzdržno jo umijte s hladno vodo in nanesite tanek sloj mazila. Srbečica bo izginila in koža se bo pomirila.

Pri večini ljudi je potrebnih približno od 6 do 8 tednov, da se tetovaža popolnoma zaceli. Vendar lahko celjenje  pri nekaterih ljudeh traja tudi do nekaj mesecev. Samo celjenje je odvisno od marsičesa – od starosti, zdravja, prehrane, uporabe zdravil, uživanja alkohola in uporabe drugih opojnih substanc in seveda, najbolj pomembno, od same nege tetovaže po opravljenem postopku tetoviranja.

Za občutljivo kožo priporočamo mazilo Classic.

Dokler tetovaža ni popolnoma zaceljena (vsaj 30 dni), se izogibajte sončenju, solarijem, savnam, kopanju v bazenih ali morju. Ko se tetovaža zaceli, jo je potrebno obvezno mazati s Tattoo Care Sun Protection, da preprečimo bledenje barv.

V solariju je ta zaščita še toliko bolj zaželjena. Tattoo pri taki izpostavljenosti škodljivim žarkom lahko zbledi, črna barva postane zelena, druge barve pa se lahko tudi spremenijo v kakšno drugo. Če tattoo ne boste zaščitili, ga lahko pokvarite za celo življenje. Postopek obnove pa bo drag in boleč.

Za vsakodnevno mazanje ZA PEST VELIKEGA TATTOOJA, ena škatlica Tattoo Care mazila (35g) zadostuje za 3-4 tedne.