Kako poskrbeti za tetovirano kožo pozimi?

 

Zima je končno tu in čas je, da se sprostimo ob zimskih radostih. Vendar pa zimske razmere prinašajo tudi nižje temperature, sneg in suh zrak. Za vse nas, ljubitelje tetovaž, je to lahko velik izziv, saj je koža mnogo bolj občutljiva in izpostavljena ekstremnejšim razmeram. Želimo ti pomagati, da tvoji tattooji ohranijo svoj sijoč videz, zato smo zate pripravili nekaj previdnostnih ukrepov, ki jih je dobro upoštevati v zimskih mesecih.

Kmalu izveš, kako negovati tetovirano kožo pozimi in kateri so najboljši načini, kako ohranjati svoje tetovaže navlažene in brez poškodb, ki jih lahko povzroči hladno vreme.

Tako kot poleti je tudi pozimi zelo pomembno vlaženje

Ena najpomembnejših stvari, ki jih lahko narediš za nego svoje tetovaže pozimi, je ta, da poskrbiš za dobro vlaženje. Hladno vreme lahko namreč že sicer izsuši tvojo kožo, predel s tattoojem pa je še bolj izpostavljen. Zaradi suhega zraka tudi v notranjih prostorih je najbolj priporočljivo, da kožo vlažiš večkrat na dan, še posebej nujno pa po tuširanju ali kopanju. Da ti ne bo treba skrbeti, katero nego izbrati, je tu mazilo Tattoo Care Classic, ki je narejeno po preverjeni lekarniški recepturi in prodre v plast kože, kjer se tattoo dejansko nahaja. Zagotovi ti celovito nego in vse, kar tvoja koža potrebuje, da tattoo ostane sijoč in zdrav.

Si ljubitelj/ica nežnega vonja aloje vere? Potem ti priporočamo, da preizkusiš tudi naš izdelek Tattoo Care Black Rose, ki vsebuje čudovit, nežen vonj aloe vere in je primeren za oba spola.

 

Poskrbi, da kožo zaščitiš pred mrazom

Poleg tega, da ohranjaš svojo tetovažo navlaženo, jo je potrebno tudi dobro zaščititi pred mrazom. Ko greš ven, vedno poskrbi, da svojo tetovažo zaščitiš s šalom ali jakno. Če preživljaš veliko časa na snegu ali v bližini vode, bodi še posebej pozoren/na, da bo tvoja tetovaža pokrita in suha.

5 korakov, ki jih je dobro narediti, da bo tvoja tetovaža videti sijoča in zdrava tudi pozimi

Zavedati se je treba, da lahko hladno vreme zelo hitro pretirano izsuši kožo, zaradi česar je bolj nagnjena k razpokam in okužbam. To je na tetovirani koži še dodatna nevšečnost, saj se lahko pojavijo kraste ali brazgotine, ki skazijo videz tvojega tattooja. Preberi, katerim petim korakom je dobro slediti, da bo tvoj tattoo ostal lep in sijoč kot prvi dan.

  1. korak: Poskrbi za redno čiščenje svoje tetovirane kože. Za umivanje tetovaže lahko uporabiš blago milo in toplo vodo. Nujno je, da tattoo po umivanju dobro osušiš.
  2. korak: O pomembnosti vlaženja kože smo pisali že na začetku, saj je to ključen in najpomembnejši ukrep. Na tem mestu pa te samo še spomnimo, da si je dobro ustvariti rutino nege svojega tattooja. Pozimi naj bo del te rutine redno mazanje kože zjutraj in zvečer. Vse, kar ti preostane, je le poskrbeti, da bodo naši Tattoo Care izdelki vedno na dosegu tvoje roke.
  3. korak: Izogibaj se predolgemu vročemu tuširanju. Vroča voda lahko odstrani naravna olja iz tvoje kože, zaradi česar je pozimi še bolj nagnjena k izsušitvi. Tuširaj se raje krajši čas in z mlačno vodo.
  4. korak: Vedno dobro posuši svojo kožo. Po prhanju ali kopanju je zelo pomembno, da tetovirano kožo nežno osušiš z mehko brisačo. Izogibaj se drgnjenju predela, saj lahko razdražiš kožo ali povzročiš nepotrebne poškodbe.
  5. korak: Ne izpostavljaj svojega tattooja mrazu, ampak poskrbi, da ga skriješ pod oblačili ali šalom. Tako bo koža manj izpostavljena ekstremnim nihanjem ter bo bolje zaščitena pred izsušitvijo in pokanjem.

Upoštevanje teh preprostih nasvetov ti bo pomagalo pri negi tvoje tetovirane kože pozimi, da bodo tattooji ostali lepi in nedotaknjeni. Ne pozabi, da je tvoja tetovaža naložba za celo življenje, zato poskrbi zanjo s pravo nego in preprostimi ukrepi, ki smo ti jih predstavili v tokratnem blogu.

TAKE CARE