Želiš, da tvoj tattoo ostane lep in kot prvi dan? Preberi, kako!

Tattoo je trajen opomnik na poseben trenutek, občutek ali osebo v tvojem življenju, ki si ga/jo želel/a ovekovečiti. Glede na to, da na tvoji koži ostane do konca življenja, je to hkrati tudi naložba, za katero zagotovo želiš dobro poskrbeti. Obstaja nekaj pomembnih korakov, ki jih lahko narediš za to, da bo tvoja tetovirana koža vedno videti kar najbolje.

Ne glede na to, če že imaš tetovažo ali razmišljaš, da bi si jo naredil/a, je pomembno vedeti, da je ustrezna nega bistvenega pomena za ohranjanje najboljšega videza tvojega tattooja. Z namenom, da dobiš vse ključne informacije na enem mestu, smo zate pripravili povzetek ključnih napotkov, ki ti bodo pomagali ohraniti tvoj tattoo čudovit kot prvi dan.

  1. Poskrbi, da bo tattoo vedno čist

Morda se zdi ta napotek na prvi pogled banalen, vendar temu še zdaleč ni tako. Vedno nameni pozornost negi svoje tetovaže in jo redno umivaj z antibakterijskim milom z zelo nežnimi gibi. Prekomerno drgnjenje lahko poškoduje občutljivo kožo in povzroči bledenje tattooja. Po čiščenju kožo obvezno dobro osuši.

  1. Izogibaj se izpostavljanju tattooja soncu

UV žarki lahko sčasoma povzročijo bledenje in izgubo barve, zato je pomembno, da svojo tetovažo čim bolje zaščitiš pred neposredno sončno svetlobo. To lahko storiš z oblačili in umikanjem pred močnim soncem, kadar pa se mu ne moreš izogniti, je pomembno uporabiti kremo za sončenje. Pri tem ti lahko na pomoč priskočimo mi, saj smo razvili prav posebno mazilo za zaščito tvojega tattooja TATTOO CARE Sun Protection. Mazilo iz kakovostnih naravnih sestavin nudi širok spekter zaščite proti UVA/UVB sončnim žarkom ter 30+ SPF. Poleg zaščite pred soncem bo mazilo kožo navlažilo, negovalo in pomagalo, da bodo barve bolj intenzivne in sijoče.

  1. Izogibaj se pretiranemu namakanju tattooja, še posebej svežega

Prehitra odločitev za kopanje v masažnih kadeh, bazenih ali morju po tem, ko si omisliš nov tattoo, lahko povzroči okužbo in bledenje barve. Nameni pozornost temu, da tattoo le na hitro umiješ in ga vedno dobro osušiš.

  1. Poskrbi, da je tattoo dobro navlažen

Skrb za to, da je tvoj tattoo navlažen, pomaga ohranjati kožo zdravo in prožno, kar preprečuje nastajanje razpok in bledenje. Prepričaj se, da uporabljaš izdelek, ki je posebej zasnovan za tetovaže. Ena od pravih odločitev je zagotovo nakup mazila TATTOO CARE Classic, ki je namenjeno uporabi takoj po tetoviranju ter negi in obnovi starejših tattoojev. Mazilo je narejeno iz izbranih kakovostnih, naravnih sestavin, učinke pa občutiš in opaziš že ob prvem nanosu. Priporočamo, da ga med celjenjem tattooja naneseš večkrat na dan, nato nadaljuješ z redno uporabo, saj bo tako tvoja tetovirana koža vedno lepa in sijoča.

  1. Ne drgni tattooja

Še posebej pri svežem tattooju te lahko zamika, da čim prej odstraniš kraste ali se praskaš, kadar te srbi. Vendar ti to resnično odsvetujemo, saj lahko grobo ravnanje povzroči brazgotine in rane. Pusti, da se tvoja tetovaža naravno zaceli – dolgoročno je več kot vredno počakati in pustiti telesu, da samo opravi proces celjenja.

  1. Izogibaj se pretesnim oblačilom

Oblačila, ki se pretirano drgnejo ob tvojo tetovažo, lahko povzročijo draženje in poškodujejo črnilo tattooja. Bodi še posebej previden/na pri novih tetovažah, ki se lahko hitreje poškodujejo. Razmisli o nošenju ohlapnih oblačil ali povoju čez tetovažo, dokler se popolnoma ne zaceli.

  1. Previdno z ličili

Če imaš tattoo na katerem koli mestu, kjer uporabljaš tudi ličila, parfume ali kreme za nego kože, ti svetujemo previdnost. Vsi ti izdelki lahko namreč zamašijo pore in poslabšajo razdraženost kože okoli tattoja. Če že moraš nanesti tovrstne izdelke, izberite take, ki so hipoalergeni. Vsak večer pred spanjem temeljito očisti kožo in izdelke odstrani, da bo tvoja koža med spanjem lahko dihala.

  1. Redno obiskuj svojega dermatologa

Kožne bolezni, kot sta luskavica ali ekcem, se lahko poslabšajo okoli tetovaž, zato je pomembno, da obiščeš dermatologa, če imaš kakršne koli pomisleke glede zdravja tvoje kože, še posebej okoli tetovaže.

  1. Pogovori se s svojim tetoverjem

Tetover je strokovnjak za tetovaže, na katerega se lahko obrneš, če imaš kakršna koli vprašanja ali skrbi glede nege svoje tetovaže. Zagotovi ti lahko posebne nasvete glede na vrsto črnila, uporabljenega v tetovaži, in lokacijo tetovaže na tvojem telesu.

  1. Imej vedno pri roki pravo rešitev

Tvoja tetovaža je odraz tvoje osebnosti, zato poskrbi, da jo dobro neguješ in jo ponosno razkazuješ. Še enkrat čestitamo za ta vznemirljivi korak in ti želimo, da na enem mestu najdeš vse, kar potrebuješ za popolno nego tattooja

Update cookies preferences