5 stvari, na katere je dobro biti pozoren pri negi tattooja

Tattoo je mnogo več kot le umetnina na koži. Je tudi poseg, ki tvojo kožo spremeni in jo naredi mnogo bolj občutljivo. Neposredno po tetoviranju je potrebno tattoo obravnavati celo kot rano in zanjo si zagotovo želiš, da se čim prej in čim lepše zaceli. Tako se izogneš številnim tveganjem za okužbe ter hkrati poskrbiš, da tattoo ostane nedotaknjen in tak, kot je bil prvotno zamišljen in ustvarjen.

Morda se ti zdi odveč razmišljati o napotkih za nego tattooja, vendar ti obljubljamo, da v nadaljevanju izveš vsaj eno stvar, ki ti še ni znana. Ne le to, izvedel/-a boš vse pomembne informacije, kako lahko poskrbiš za najboljšo nego svojega tattooja, da boš ob pogledu nanj lahko užival/-a tudi čez mnogo let.

  1. Poskrbi, da je tvoj tattoo čist

Na prvem mestu je pomembno, da je tvoj tattoo čist. Takoj po zaključku tetoviranja za to poskrbijo v studiu, naslednje dni pa mu namenjaj posebno nego. Najbolje je, da ga umivaš vsaj 2x na dan še ves teden. Kasneje za nego tattooja poskrbi med tuširanjem ter ga vedno umij z nežnim milom in vodo. Po umivanju kožo dobro osuši tako, da z brisačo po tattooju samo tapkaš in ga ne drgneš.

  1. Ne izpostavljaj tattooja pretirani sončni svetlobi

Izogibaj se izpostavljanju svoje tetovaže sončni svetlobi ali drugim virom ultravijolične svetlobe, na primer v solariju, saj lahko tattoo v tem primeru sčasoma zbledi. Bolje je, da ga ob močnem soncu ustrezno zaščitiš z oblačili ter upoštevaš tudi nasvete, ki jih boš prebral/-a spodaj.

  1. Ne odstranjuj krast in ne praskaj tattooja

Neposredno po tetoviranju se lahko pojavijo kraste, s katerimi je potrebno ravnati zelo skrbno, saj lahko njihovo odstranjevanje ali praskanje poškoduje tetovažo. Še najbolje je, če se jim s pravilno nego izogneš. Skrivnost izveš v zadnji točki, kjer pojasnjujemo razliko med različnimi izdelki za nego tattooja.

Vendar pa se lahko kraste ali izpuščaji na tattooju pojavijo tudi kasneje. Kadar je koža razdražena, jo še posebej skrbno neguj, saj lahko sicer pride do okužbe. Če opaziš, da te tattoo začenja srbeti, je najbolje, da greš po nasvet v studio, kjer so ti tattoo izdelali, ali pa se greš pokazati k dermatologu.

  1. Izberi najboljšo zaščito za tattoo pred soncem

Že prej smo poudarili, da tattooja ni priporočljivo pretirano izpostavljati soncu. V vročih mesecih je torej pomembno, da ga poleg vseh ukrepov tudi dobro zaščitiš s sončno kremo. Dobro je izbrati čim višji faktor zaščite, vendar ni primerna čisto vsaka sončna krema. Klasične sončne kreme so namreč zaradi svojih sestavin lahko agresivne tako za tvojo tetovirano kožo kot za sam pigment tattooja. Kako lahko rešiš to zagato? Izberi profesionalno TATTOO CARE Sun Protection mazilo za zaščito tattoojev pred soncem 30+ SPF. 

  1. Navlaženost in še enkrat – navlaženost tattooja je ključna

Zdaj pa smo prišli do zadnjega, vendar ključnega koraka, s katerim lahko poskrbiš za lepoto svojega tattooja in zdravje svoje kože. Izredno pomembno je, da redno vlažiš svoj tattoo, kar pomaga preprečiti, da bi se tvoja koža izsušila in da bi se pigment poškodoval. Zdi se enostavno – vzameš kremo in namažeš. Saj tudi je, vendar je ključna skrivnost, kateri izdelek izbereš.

Losjoni in kreme lahko namreč hitro zamašijo pore in dosežejo ravno nasprotni učinek. Prav tako ne

morejo prodreti v globlje plasti kože, kjer se pigment tvojega tattooja dejansko nahaja. Rešitev? Čisto preprosta! Za nego svojega tattooja izberi mazilo TATTOO CARE (LINKAMO), ki je narejeno iz izbranih kakovostnih in naravnih sestavin. Zaradi posebej zasnovane formule prodre v globinske plasti kože, jo navlaži in zaščiti tvoj tattoo. Ne hecamo se – učinek boš opazil/a že po prvem nanosu!

Za konec naj te spomnimo, da nikdar ne pozabi gledati na svoj tattoo kot na naložbo. To pomeni, da bi zanj moral/a poskrbeti kot za lep kos nakita ali drugo dragocenost, saj ti bo le tako služil vrsto let in ti bo vedno, ko ga boš pogledal/a, vzbudil zadovoljstvo in ponos.

Update cookies preferences